Het eerste ervaringsboek over gepersonaliseerd onderwijs 

Wanneer krijgen we weer les?

De opmerkelijke praktijk van gepersonaliseerd onderwijs

 

Gepersonaliseerd onderwijs heeft de toekomst, daar zijn veel schooldirecties in alle onderwijslagen (primair, voortgezet, mbo, hbo en wo) van overtuigd. Leerlingen krijgen in dat gepersonaliseerde onderwijs de keuze op welke manier en in welk tempo ze werken aan hun leerdoelen. Maar het is een containerbegrip, dat op elke school anders vorm krijgt.

 

Paula van Manen geeft een uniek kijkje in de keuken van gepersonaliseerd onderwijs. Met veel vaart en humor beschrijft ze hoe de omvangrijke onderwijsvernieuwing op haar school twee jaar geleden werd ingevoerd. Klassikale lessen maakten plaats voor het zelfstandig behalen van doelen, docenten werden leercoaches, lokalen werden leerpleinen. 

 

De dagelijkse bordsessie, doelenboekjes, het geven van kleuren in plaats van cijfers, woordrapporten, inspiratiebijeenkomsten, benen-op-tafel-sessies... Alles passeert de revue in haar openhartige schets van deze hedendaagse onderwijspraktijk. 

 

Na het lezen van dit boek dringen zich vragen op als: Heeft gepersonaliseerd onderwijs wérkelijk de toekomst? Zijn scholen wel voldoende toegerust om hier goed vorm aan te geven? En voor welke leerlingen is deze manier van leren geschikt?

 

Paula van Manen (1968) is orthopedagoog en onderwijskundige. Ze werkt als leercoach en studieloopbaanbegeleider op een ROC. In de boekenwereld is ze bekend als kinderboekenschrijfster van de (turn)serie Sanne

 

Extra info

Uitgeverij: Scriptum

ISBN 978-94-631-9176-0

Paperback, 14,5 x 21 cm

Circa 200 pagina's, zwart-wit

Prijs: 16,99 euro

Verschijningsdatum: 23 oktober 2019

 

Boek kopen

Waar kun je het boek kopen? Dat kan in vrijwel alle (online) boekhandels.

Boekwinkel

Als je een boekwinkel in gaat, vind je het boek waarschijnlijk bij de afdeling opvoeding en/of onderwijs. Hebben ze het boek niet op voorraad, dan kan een medewerk(st)er het betreffende boek voor je bestellen.

Online bestellen

Het boek kan ook online worden besteld. Dat kan via heel veel websites. Je kunt de boeken online bestellen bij Scriptum, de uitgever van dit boek: www.scriptum.nl. Daarnaast zijn er een heleboel webwinkels die de boeken verkopen, bijvoorbeeld: www.bol.com, www.bruna.nl, www.eci.nl en www.libris.nl.