Persberichten (vanaf 2016)

 

Winactie: doe mee aan de prijsvraag en win het nieuwste Sanne-boek

 

Bij Veltman Uitgevers is onlangs verschenen: Sanne in de spotlights (deel 8) 

 

Sanne is door haar broertje opgegeven voor een nieuwe talentenshow op tv. Tijdens de auditie toont ze samen met haar turnvriendin Patty haar kunsten op de balk. De jury is onder de indruk, maar wil meer glitter en glamour zien. De show wordt uitgebreid met ritmische gymnastiek, acrogym en streetdance.

Ondertussen wordt de eerste paal voor de nieuwe turnhal geslagen. Op het bouwterrein komt Sanne lelijk ten val en bezeert haar enkel. De paniek in de turngroep slaat toe nu de hoofdrolspeelster van hun act op krukken loopt. Kan de groep zich staande houden?

ISBN 9789048316205  / geschikt voor sportieve lezers van 8 - 12 jaar.

 

Paula van Manen is werkzaam in het onderwijs en heeft jarenlang turnles aan kinderen gegeven. In haar jeugd heeft ze zelf veel geturnd, maar ze heeft ook op ritmische gymnastiek en jazzdance gezeten.

 

Prijsvraag

Wil jij het nieuwste Sanne-boek winnen? Geef dan antwoord op de volgende vragen:

1.     Noem alle titels van de Sanne-serie in de juiste volgorde. Tip:  bekijk de website van de schrijfster: www.paulavanmanen.nl

2.     Vertel waarom jij de Sanne-boeken zo leuk vindt.

Mail jouw antwoorden uiterlijk 30 september 2018 naar het volgende e-mailadres: sanne.winactie@gmail.com

Vermeld in jouw mail duidelijk je naam en je leeftijd.

Veltman Uitgevers geeft drie boeken weg aan kinderen die de vragen het beste hebben beantwoord. Heel veel succes!

 

www.veltman-uitgevers.nl

www.facebook.com/VeltmanBoeken

 

@VeltmanBoeken

 

Bron: Persbericht van Veltman Uitgevers (juni 2018)

 

 

Wat lees jij?

 

Wat vinden jullie het allerleukste boek om te lezen? Daar zijn wij altijd heel benieuwd naar! Deze keer vroegen we het aan Jill (10). Haar favoriete boek is Sanne in de selectie, geschreven door Paula van Manen.

 

Hoi Jill! Kun je vertellen waar Sanne in de selectie over gaat?

'Het boek gaat over het meisje Sanne. Ze is heel druk met turnen en haar nieuwe school. Maar daardoor mist ze haar ouders en vriendinnen heel erg, omdat ze elkaar zo weinig zien. Dan loopt Sanne plotseling weg na een ruzie met de dochter van haar gastouders...'

 

Wat vind je zo leuk aan het boek?

'Het is heel grappig, maar ook heel spannend. Het allerleukste in het verhaal vond ik dat de klasgenootjes van Sanne theezakjes met elkaar gingen ruilen!'

 

Als je schrijfster Paula van Manen een vraag mocht stellen, wat zou je dan van haar willen weten?

'Waar ze de inspiratie vandaan heeft gehaald om het boek te schrijven.'

 

Wat vind je het allerleukst aan lezen?

'Dat je lekker lui in een stoel kunt zitten lezen!'

 

Wil jij later ook graag verhalen schrijven?

'Nee, ik ben daar niet zo goed in. Ik weet nog niet precies wat ik later wil gaan doen.'

 

Wat vind je naast lezen nog meer leuk om te doen? 

'Schoonspringen, dansen en met vriendinnen afspreken.'

 

Paula van Manen, Sanne in de selectie, Veltman Uitgevers, 144 pagina's (12,50 euro)

 

Wil jij ook vertellen over je favoriete boek? Stuur dan een mailtje naar redactie@boekenkrant.com met als onderwerp 'Wat lees jij?'. Wie weet sta jij binnenkort in de BKJunior!

 

Bron: BKJunior, een uitgave van de Boekenkrant (nr. november 2017)

 

 

Jeugdboeken: Sanne in de selectie en Sanne waagt de sprong

 

Half juni in de winkel

 

Het is een sportmoment dat niemand snel zal vergeten: op maandag 15 augustus 2016 schreef turnster Sanne Wevers Olympische geschiedenis: ze behaalde voor Nederland een gouden medaille op het onderdeel balk. Schrijfster Paula van Manen had duidelijk een vooruitziende blik: zij schreef een turnboekenserie over Sanne, een meisje dat alles op alles zet om de turntop te bereiken. Perfect voor jonge turnfans van 8-12 jaar.

 

Sanne in de selectie
Het nieuwe schooljaar wordt spannend! Vanaf nu woont Sanne doordeweeks in een gastgezin om met de selectiegroep van meneer Verkerk te kunnen trainen. Haar gastouders zijn gelukkig erg aardig en Sanne traint zo veel, dat ze in het begin helemaal geen tijd heeft om aan thuis te denken. De nieuwe trainer, andere meisjes en een nieuwe school houden haar bezig. Maar hoe langer Sanne van huis is, hoe meer ze haar ouders, haar vriendinnen en haar vriend Milan gaat missen. Wanneer ze ruzie krijgt met de dochter van haar gastouders, pakt Sanne haar koffers...
ISBN: 978 90 483 1490 4* - Prijs €12,50

 

Sanne waagt de sprong
Topturnen en het wonen bij een gastgezin vallen Sanne zwaar. In de kerstvakantie besluit ze ermee te stoppen en haar vertrouwde leven thuis weer op te pakken. Nu Sanne niet meer elke dag hoeft te trainen, begint ze aan een opleiding tot hulptrainer. Ook oefent ze voor een optreden tijdens de bruiloft van haar turnjuf en werkt ze samen met haar klasgenoten aan de eindmusical. Maar de groep krijgt de ene na de andere tegenslag te verwerken. Zal de musical op tijd klaar zijn? En komt het ooit nog goed met Milan?
ISBN:  978 90 483 1491 1* - Prijs €12,50

 

VERWACHT: in het najaar van 2017 verschijnt een splinternieuw verhaal: Sanne op de ski’s!

 

Info
In de periode 2003-2007 zijn de Sanne-boeken voor het eerst uitgebracht. In 2016 verschenen de eerste vier delen van de vernieuwde turnserie. De boeken zijn geschreven door Paula van Manen, die jarenlang turnles aan kinderen heeft gegeven. De kleurrijke omslagen zijn gemaakt door Andrea Kruis.Als je meer wilt weten, stuur dan een e-mail naar de uitgeverij (s.kalter@veltman-uitgevers.nl) of neem een kijkje op de website van de schrijfster: www.paulavanmanen.nl

 

Bron: website KNGU, nieuwsbericht 31-5-2017

 

  

Twee ‘Sanne’-boeken voor Olympisch Kampioene

 

Tijdens het Turngala in Leek, waar Sanne Wevers voor het dolenthousiaste publiek samen met de andere turnsters van Team Nederland de show stal, overhandigde Paula van Manen twee van haar ‘Sanne’-boeken aan de eerste Olympisch Kampioene van Nederland, met de toepasselijke titels: ‘Sanne steelt de show’ en ‘Sanne gaat voor goud’. De Oranjeturnster nam de boeken graag in ontvangst. Ze kende de serie en vond het leuk om de boeken cadeau te krijgen.

 

Eind mei 2016 verschenen de eerste twee delen van de zesdelige turnserie over Sanne, een meisje met een groot talent voor turnen. De boeken zijn al eerder verschenen, maar werden opnieuw uitgebracht. ‘Sanne steelt de show’ en ‘Sanne gaat voor goud’ hebben met de historische Spelen van Rio een speciale betekenis gekregen voor turnliefhebbers. De schrijfster vertelde GymPOWER Sportmagazine het bijzondere verhaal achter de populaire turnboekenserie.

 

Van Manen: ‘Begin vorig jaar besloot Veltman Uitgevers de boeken opnieuw uit te geven. Superleuk natuurlijk! Een nieuwe generatie turnsters kan nu weer genieten van de avonturen van turnster Sanne. De teksten zijn wat gemoderniseerd, maar de verhaallijnen zijn hetzelfde gebleven.' De verhalen passen helemaal in deze tijd, waarin iedere jonge turnster graag een ‘Sanne’ wil worden. De eerste twee delen van de nieuwe uitgave zijn in mei verschenen.

 

‘Toen gebeurde het ongelofelijke’, vertelt de schrijfster. ‘Sanne Wevers behaalde in Rio goud op balk! De delen 3 en 4 zijn toen eerder dan gepland op de markt gebracht. Dat gaf vanzelfsprekend wat stress, want beide boeken moest ik toen in snel tempo herschrijven. Dat is prima gelukt!’ De delen 5 en 6 van de serie verschijnen in 2017 en er is zelfs een zevende deel in de maak. ‘De titel verklap ik nog niet,’ vertelt Van Manen, ‘maar het wordt weer een verrassend verhaal. De boeken schrijf ik met passie, omdat ik vroeger zelf heb geturnd en ook jarenlang turnlessen heb gegeven. Met de Sanne-boeken hoop ik veel turnsters blij te maken.’

 

Alle boeken uit de reeks kun je online bestellen via www.veltman-uitgevers.nl en ook www.turnfun.nlMeer info over de Sanne-serie en de schrijfster staat op haar website: www.paulavanmanen.nl.

 

Bron: GymPOWER Sportmagazine, nr. 2016 – 05/06

 

 

Kinderboekenweek 2016; begin oktober in de winkel

 

‘Sanne steelt de show’ en ‘Sanne op zomerkamp’

 

Op 15 augustus 2016 schreef Sanne Wevers Olympische geschiedenis: ze behaalde voor Nederland een gouden medaille op het onderdeel balk. Schrijfster Paula van Manen had duidelijk een vooruitziende blik: zij schreef een turnboekenserie over Sanne, een meisje dat alles op alles zet om de turntop te bereiken. Omdat turnen op dit moment populairder is dan ooit, verschijnen dit najaar twee nieuwe delen in de serie ‘Sanne’. Perfect voor jonge turnfans en precies op tijd voor de Kinderboekenweek 2016!

 

Sanne steelt de show
Sanne bezoekt met haar turnvriendinnen Patty en Jennifer het jaarlijkse turngala. Marieke voelt zich buitengesloten, want zij is niet meegevraagd. Tot Sannes verdriet trekt Marieke steeds meer met Jessie op. Ook Milan bezorgt haar slapeloze nachten. Ze is al tijden verliefd op hem, maar is hij ook op haar? Nu ze zoveel traint, heeft ze minder tijd om samen leuke dingen te doen. En wat doet Evelien steeds in zijn buurt? Sanne stort zich intussen met haar turnvriendinnen op de organisatie van een jubileumfeest. Hun turnjuf is 25 jaar bij de vereniging! Maar wie had gedacht dat het uitzoeken van een cadeau zoveel problemen zou opleveren?

ISBN: 978 90 483 1401*  - Prijs €12,50

 

Sanne op zomerkamp
Samen met haar vriendinnen gaat Sanne op zomerkamp. In de bossen van Vierdalen slapen (nou ja, kletsen en keten) ze in tenten en doen ze allerlei spelletjes. Ook bezoeken ze een prachtige turnzaal. Maar de vrolijke sfeer wordt ruw verstoord als blijkt dat er 's nachts ongewenste bezoekers rondsluipen. Op het kampterrein worden prullenbakken leeggegooid en tenten beklad. Sanne en haar vriendinnen trekken zich daar weinig van aan. Marieke is hevig verliefd en ook Sanne vindt een van de jongens leuk. Maar dan slaan de nachtelijke bezoekers opnieuw toe. Wie heeft het op hun kamp gemunt? 

ISBN:  978 90 483 1402 7* - Prijs €12,50

 

Meer info
Voor meer info en de schrijfster: www.paulavanmanen.nl.

 

 * Beide titels zijn heruitgaves en zijn eerder verschenen bij De Fontein

 

 Bron: website KNGU, nieuwsbericht 23-9-2016

 

 

Nieuw: boeken voor de jonge turnfans

 

Heerlijk herkenbare verhalen voor echte turnfans!

 

Sanne turnt zich naar de top
Sanne is gek op turnen, en traint in de selectiegroep. Daar is Naomi stikjaloers op, en buurjongen Milan vindt het jammer dat Sanne steeds minder tijd voor hem heeft. Ondertussen maakt iedereen zich op voor de grote demonstratie. Maar dan gebeurt er een ongeluk in de turnzaal…

Sanne gaat voor goud
De turntoestellen van de vereniging zijn nodig aan vervanging toe. Maar er is geen geld om een van de mooiste toestellen, de Pegases, aan te schaffen. Daarom organiseert Sanne met haar vriendinnen en haar buurjongen Milan, op wie ze stiekem verliefd is, een braderie. De opbrengst is voor de aankoop van een Pegases. Maar dat loopt heel anders dan verwacht…

Op 5 augustus gaan de Olympische spelen van start, en voor het eerst sinds 1976 heeft een Nederlands damesturnteam zich rechtstreeks gekwalificeerd. Volop aandacht voor turnen dus, de komende tijd!

Info
De boeken hebben kleurrijke omslagen van de hand van Andrea Kruis. 
De schrijfster, Paula van Manen, heeft jarenlang turnles aan kinderen gegeven.
Als je meer wilt weten, stuur dan een mail naar Veltman Uitgevers. 

Of kijk op de site: www.paulavanmanen.nl.

 

Bron: website KNGU, nieuwsbericht 18-5-2016

 

 

Terug naar de startpagina: HOME